На 01.04.1996 година Д-р Николай Колев открива Ветеринарен Кабинет „Диана“. Кабинетът се намира в град Варна, кв.Аспарухово, ул.Моряшка19 в Търговския комплекс на пазара, в центъра на квартала.

В кабинета работят:

Д – р Маргарита Кунчева завършва Ветеринарния факултет при Тракийския Университет Стара Загора през 2004 год. и от същата е на работа в кабинета.

Д – р Екатерина Симеонова започва работа в кабинета още като стажант от 2006 год. и завършва Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския Университет Стара Загора през 2008 год.

Д – р Николай Колев е завършил Техникум по ветеринарна медицина в Ловеч през 1986 год. През 1994 год. завършва Ветеринарномедицинския факултет при ВИЗВМ Стара Загора.

Във ветеринарен Кабинет Дианавет се извършват следните услуги:

– Прегледи;

– Консултации;

– Ваксинации;

– Външно и вътрешно oбезпаразитяване;

– Широка гама хирургически интервенции;

– Маркиране с микрочип;

– Лабораторни изследвания;

– Преглед с ехограф;

– Подстригване;

– Почистване на зъбен камък с ултразвук. Пътуването в чужбина с четириногият ни приятел е приятно, но често крие неприятни проблеми свързани с многото и различни изисквания на всяка отделна държава относно съпътстващите документи.

За да избегнете тези неприятности ето част от основните изиквания на повечето държави:

– Валиден международен паспорт(за Европейския съюз той е син с обозначение на държавата и уникален номер)

– Микрочип – микрочипът е с големина на оризово зърно и се имплантира подкожно в областа на врата. Това се прави еднократно посредством подкожна инжекция и е доживотна маркировка на животното;

– Ваксинация срещу бяс – тя трябва да е направена не по рано от месец и не по – късно от година от датата на пътуване;

– Външно и вътрешно обезпаразитяване – то трябва да се направи от 24 до 48 часа преди пътуването. Процедурите се извършват само от сертифициран ветеринарен лекар, който ги нанася в паспорта след което го подпечатва с официален печат ( на него е отразено името, местоработата и номера с, който лекаря е регистриран в Националната Ветеринарномедицинска Служба ).

Добре е да знаете, че всяка държава има свои изисквания. Ваше задължение е да се запознаете с тях преди пътуването ( колкото може по – рано ) и да ги изпълните с помощта на ветеринарен лекар.

В противен случай рискувате или да бъдете върнати или животното ви да бъде поставено под карантина, което е доста скъпа и неприятна процедура и за вас и за животното ви.

 

Работно време:
От понеделник до петък – 8.30 до 19.00 часа
Събота                             – 9.00 до 19.00 часа
Неделя                             – 10.00 до 17.00 часа

Телефон:
052919718
0884672308
Телефон за спешни случаи:
0888778370