За НасПродуктиГалерия

Актавис Инк. е водеща глобална компания в генеричната индустрия. Ние сме специализирани в разработването, производството и продажбата на генерични, оригинални и биоподобни продукти.Централата за САЩ и глобалните ни пазари се намира в Парсипани, Ню Джърси, а в Цуг, Швейцария е базирана международната централа на компанията.Актавис България e част от глобалната Актавис Инк. и е най-голямата фармацевтична компания у нас по продажби в опаковки, производствен капацитет и продуктова гама.

Нашата мисия

Разработваме и произвеждаме лекарства с най-високо качество. Отговаряме на настоящите и бъдещите нужди на клиентите чрез интелигентни инвестиции в научни изследвания и разработки. Ние предоставяме най-доброто обслужване и отлична стойност. Приветстваме многото култури в глобалния ни екип. Укрепваме общностите, в които живеем и работим. Изграждаме стойност за акционерите във всичко, което правим.

Актавис България предлага богато продуктово портфолио

Актавис България предлага изключително богато продуктово портфолио на българския пазар – над 290 позиции висококачествени генерични фармацевтични препарати за хуманна употреба, покриващи най-важните терапевтични групи – Храносмилателна система и метаболизъм, Кръв и кръвообразуващи органи, Сърдечно-съдова система, Дерматологични, Онкологични, Пикочо-полова система и полови хормони, Системни хормони, Антиинфекциозни средства, Мускуло-скелетна, Нервна, Дихателна системи и други.Актавис България е производител на множество ОТС продукти (лекарства без рецепта), хранителни добавки и витамини.

Производство на световно ниво

В България от 2000 г. Актавис притежава и управлява чрез производствената си фирма Актавис Оперейшънс ЕООД два завода за готови лекарствени форми в градовете Дупница и Троян. От тогава в двете производствени площадки се реализира мащабна инвестиционна програма за тяхното обновяване и модернизиране в съответствие с изискванията на международния стандарт за качество на произвежданите продукти “Добра производствена практика” (ДПП).
Актавис България е член на НЗИК

Актавис произвежда и предлага на българския пазар висококачествени генерични фармацевтични продукти

ПродуктиАктавис произвежда и предлага висококачествени генерични лекарства и фармацевтични продукти за хуманна употреба. Те се използват за профилактика и лечение на болести на основните терапевтични групи: храносмилателна система и метаболизъм, кръв и кръвообразуващи органи, сърдечносъдова система, дерматология, пикочно-полова система и полови хормони, системни хормони, антиинфекциозни средства, мускулно-скелетна, нервна и дихателна система. От средата на 2006 г. Актавис предлага на българския пазар и лекарства за онкологични заболявания.

Качеството на продуктите е основен приоритет и грижа на компанията. Производството на всички фармацевтични продукти се осъществява под строг контрол и в съответствие с най-високите стандарти и изискванията на международния стандарт за качество на произвежданите продукти “Добра производствена практика” (ДПП).

Компанията притежава една от най-широките продуктови гами в генеричния сектор, като на българския пазар предлага над 290 позиции лекарства в повече от 12 различни лекарствени форми (капсули, таблетки, гелове, инжекционни форми за венозно и мускулно приложение, сиропи, унгвенти и др.)През 2013 Актавис въведе на българския пазар общо 14 лекарствени продукта от най-ново поколение.

  1. Актавис е една от най-големите генерични фармацевтични компании в света, която предлага в глобален мащаб повече от 750 молекули в 1,700 в различни дозировки чрез своите подразделения в повече от 60 страни по света.
  2. Фармацевтичният бизнес на Актавис с оригинални продукти, който оперира под името Актавис – Специализирани оригинални продукти, разработва и предлага най-вече продукти от областите Урология и Женско здраве.
  3. Актавис се ангажира да разработва и предлага биоподобни продукти в областите Женско здраве, Онкология, както и в други терапевтични области.
  4. Компанията Anda Inc, собственост на Актавис, е четвъртия по големина дустрибутор на лекарствени продукти в САЩ.
  5. Актавис разполага с производствени мощности, центрове за изследване и развитие и търговски подразделения в повече от 60 държави с достъп до 5 милиарда потенциални клиенти по света.
  6. Нашите търговски представителства и заводи са стратегически позиционирани по целия свят, така че да максимизират възможностите за развитие и да осигурят непрекъснати доставки до пазарите на нашите продукти и да предложат водещо за индустрията качество на обслужването.