Болницата за рехабилитация, разположена в центъра на гр. Девин, е модерен комплекс, предназначен да се възползва от уникалните дадености на региона, с възможности за отдих, спорт, развлечение и балнеолечение.

Приемането на болни в „СБР-ОРФЕЙ” ЕООД гр.Девин се осъществява в консултативно – диагностичен блок, който се състои от приемно – диагностичен кабинет и регистратура.
В приемно-диагностичния кабинет се снема кратка анамнеза и се извършва преглед на пациента, след което му се съставя „История на заболяването”.

В зависимост от заболяването пациента се насочва към съответния сектор в стационара. От приемния кабинет пациента се насочва към Регистратурата със съставения лист „История на заболяването“. На пациента се предоставя и лечебно-процедурен картон. В отделението лекуващия лекар приема и преглежда пациента, назначава съответната диета и медикаментозно лечение, назначава физиотерапевтичните процедури по лечебно – процедурна програма. Във физиотерапевтичния сектор болния се включва в централен график за физиотерапевтичните и рехабилитационни процедури.

Редът за приемане на пациенти в „СБР-ОРФЕЙ” ЕООД гр. Девин е регламентиран с утвърден от Управителя Правилника за устройството, дейността и вътрешния ред на лечебното заведение.

Ефективността от лечението се базира, както на високата квалификация на работещия медицински и друг персонал, така и от изключително лечебната минерална вода, климатични фактори и съвременна медицинска и диагностична техника.

В самия център на града в непосредствена близост до балнеолечебницата се намира голяма изворна чешма с минерална вода, която спомага за провеждане на питейно водолечение с минерална вода.

Болницата разполага с две ванни отделения с общо 16 вани и закрит басейн с минерална вода. В двора на „СБР-Орфей” е разположен и обширен външен открит басейн с минерална вода.

Балнеологичнен блок

СБР-Орфей разполага с 65 двойни стаи. Сред основните конкурентни предимства на комплекса са уютната атмосфера и възможността за пълноценна почивка, качеството на СПА услугите и не на последно място вкусната храна.
Комплексът предлага и прекрасни условия както за отдих, така и за спорт. На разположение на гостите игрище за тенис корт, волейбол и футбол.

Балнеологичният блок на комплекса е единствен по рода си и е изграден по начин, позволяващ провеждането на най-съвременни и ефективни физикални методики и програми за балнеопрофилактика, рехабилитация и рекреация. СПА Комплексът и СБР – Орфей се захранват от два минерални извора, известни с лечебните си свойства – Беденски и Девински извор, като разполага с разрешителни за водоползване.

Всичко това превръща СПА Комплекс Орфей както в атракционен и привлекателен център, така и в място за провеждането на най-съвременните и ефективни физикални методики и програми за балнеопрофилактика и рекреация.