За нас УслугиГалерия

Специализирана болница за долекуване продължително лечение и рехабилитация – Котел ЕООД открива врати през 1953 година като „Детски санаториум за костно-ставна туберколоза“. Така продължава да работи до 1965г. , когато преминава в Детски санаториум за рехабилитация.
От 2011г. лечебното заведение приема формата на Специализирана болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация, в която се извършват рехабилитационни процедури на деца и възрастни хора с неврологични , ставни заболявания , болести на опорно-двигателния апарат, на централната и периферна нервна система. Болницата обслужва пациенти от цялата страна, като най-големите потоци са от областите Варна, Добрич ,Бургас, Сливен, Ямбол, Шумен, Търговище. Пациентите са предимно лица с трайни увреждания -вродени и придобити, както и такива с последици от травми, заболявания в следствие на диабет, артрит и други.
В болницата са структурирани две отделения – отделение за рехабилитация на възрастни хора и отделение за рехабилитация на деца. През 2013г. с помощта на благотворителната инициатива „Българската коледа“, под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, Нова телевизия, Канал1 и други. „СБДПЛР – Котел ЕООД получава дарение от уникална за страната апаратура за рехабилитация и физиотерапия за деца. С тях е оборудван нов рехабилитационен сектор за деца с не-врологични заболявания. Тук е позициониран апарат за асистирана локомоторна терапия-първият в България; обособен е сектор за физиотерапия. С децата работи екип от лекар-специалист по „Физикална и рехабилитационна медицина“, кинезитерапевт, рехабилитатори, ерготерапевт, логопед и психолог. Провежда се комплексна рехабилитация , целяща максимално раздвижване на детето и изграждане на умения за справяне в ежедневието.
Всяка година през болницата за рехабилитация преминават за лечение над 200 деца от цялата страна. Повечето от тях са тук почти целогодишно. Екипът на лечебното заведение е постигнал много резултати в рехабилитацията на своите малки пациенти. Тук прохождат, правят първите си уникални движения много деца със заболявания на централната и периферна нервна система, ДЦП, вродени болести на опорно-двигателния апарат.
Сградата на болницата е голяма, просторна и добре селектирана. В нея са разположени сектори за физикална и рехабилитационна медицина, кабинети и болнични стаи. Базата разполага със 70 легла, разпределени в 30 болнични стаи, с южно изложение, просторни и добре обзаведени.
Паркът е уникален, с преобладаващи трайни иглолистни насаждения на възраст над 60 години. Създава реална атмосфера на релакс. Обособени са кътчета за почивка, разходки на чист въздух, прохлада.
Болницата за рехабилитация в гр.Котел е лечебно заведение с 60-годишна история. В града няма семейство, в което поне един от членовете му да не е или работи в мамента тук. Тази институция е емблематична за малкото градче. Тя дава трайна заетост на повече от 60 човека. Болшинството от специалистите в болницата са местни хора-лекари, рехабилитатори, медицински сестри, психолог, логопед.

УСЛУГИ

1.Първичен преглед от Нач. отделение /физиотерапевт/
2.Вторичен преглед от ординатор
3.Пълен неврокинезиологичен преглед
4.Снемане и отчитане на биодоза
5.Изследване на езиково-говорното развитие
6.Тестова психологична диагностика
7.Ерготерапевтична диагностика

ТЕРАПЕВТИЧНИ ПЛАТЕНИ ПРОЦЕДУРИ Цени /в лв./ за една процедура /продължителността се определя от лекар – физиотерапевт

1.Индивидуална логопедична терапия
2.Терапия в група /психолог, логопед, специален педагог/
3.Предречева рехабилитация до 3 год.
4.Индивидуална психотерапевтична сесия
5.Рефлекторна кинезитерапия/ Войта, Бобат,Кабат, СИТ, Анал./
6.Лечебна физкултура
7.Масаж – пълен
8.Масаж – частичен
9.Подводен масаж
10.Топлинни процедури- термо/ крио
11.Диадинамични токове
12.Магнитотерапия
13.Дарсонвал
14.Електрофореза,
15.Криоелектрофореза
16.Вакуумтерапия
17.Пресотерапия
18.Ултравиолетова терапия
19.Солукс
20.Електростимулации
21.УВЧ
22.Ултразвук
23.Микровълнова терапия/радар/
24.Индивидуални инхалации
25.Топлинна процедура с луга
26.Фототерапия

ПЛАТЕНИ УСЛУГИ В ЛЕЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ,ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА ВСИЧКИ ПАЦИЕНТИ НА БОЛНИЦАТА/изключение са само манипулациите , извършени от спешен характер/
1.Инжекции
– мускулна
– подкожна
– венозна
2.Парентерални инфузии
3.Поставяне на абокат
4.Превръзка на рана
/без консумативи/
5.Легло на придружител на ден /без храна/
6.Легло на придружител на ден с храна по болнично меню
7.Леглоден при платен прием във физиотерапевтично отделение
/с включени легло, храна и 2 терапевтични процедури по преценка на лекар – физотерапевт/
8.Такса подобрени условия в детско отделение
-на ден 2.00
9.Такса подобрени условия отделение за възрастни -на ден