За НасУслугиГалерия

История

Медицинският център и болницата функционират от 2002 година, но от 2008 се изместват в нова сграда, в ж.к.”Славейков”. Идеята за откриването на модерна болница по европейски стандарти възниква в следствие на факта, че гражданите на Бургас и областта са принудени в продължение на много години да търсят специализирана помощ в други градове. Тук разполагаме с клиника, лаборатория, апарати и средства за най-съвременен тип медицинско обслужване. Пациентите ни могат да се доверят на висококвалифициран екип, който се грижи за тях с грижа и внимание.

СОБАЛ- гр. БУРГАС е единствената специализирана очна болница на територията на Югоизточна България. Разполага със собствен стационар с 13 легла. Извършва многоспектърна дейност – прецизна диагностика, лазерно и хирургично лечение. Прилагат се най-съвременните технологии, осигуряват се консултации и операции от водещи специалисти в страната.Пациентите, потърсили помощта ни, могат да разчитат на висококвалифициран екип от специалисти, както и на супермодерна апаратура.

СОБАЛ БУРГАС е акредитирана с най-високата оценка за максималния срок от 5 години.Различното и новото във философията на болницата е схващането, че квалифицираният екип и модерната апаратура не са достатъчни и не са всичко, което едно лечебно заведение трябва да предлага. Наред с тях, с не по-малко важно значение е вниманието и уважението към пациентите. Ние се грижим за вашите интереси, защото ВАШЕТО ЗРЕНИЕ Е НАШАТА МИСИЯ! На територията на СОБАЛ „БУРГАС” се помещава и МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „МЛАДОСТ”, който разполага със специализирани очни кабинети, кардиологичен кабинет, кабинет УНГ, клинична лаборатория и оптика.
Вратите на СОБАЛ „БУРГАС“ и МЕДИЦИНКИ ЦЕНТЪР „МЛАДОСТ“ са отворени за Вас. Всеки, прекрачил прага, става част от голямото ни семейство!
СОБАЛ „БУРГАС“ е член на НЗИК.

Диагностични процедури

Реалното състояние на Вашето зрение може да бъде установено само след обстоен преглед и изследвания, извършени с високотехнологична апаратура. Специалистите в Медицински център „Младост” и Специализирана очна болница „Бургас” извършват прецизна диагностика чрез:

 1. Изследване на зрителната острота, цветно зрение, стереозрение
 2. Компютърна рефрактометрия
 3. Компютърно безконтактно измерване на очното налягане
 4. Компютърна периметрия
 5. Оптична кохерентна томография (ОСТ)
 6. игитална фотодокументация на преден и заден очен сегмент
 7. Флуоресцинова ангиография (ФАГ)
 8. Кератометрия
 9. Пахиметрия
 10. А- и В- ехография
 11. Директна и индиректна офталмоскопия
 12. Гониоскопия
 13. Скиаскопия и профилактика на детското зрение
 14. Екзофталмометрия
 15. Тест за ниво на слъзна секреция
 16. Тест с решетката на Amsler

Хирургични процедури

 1. Оперативно лечение на катаракта
 2. Оперативно лечение на глаукома
 3. Витреоретинална хирургия
 4. Терапия с Avastin

Високоспециализирани дейности

Медицински център „Младост” има сключен договор с НЗОК за оказване на специализирана извънболнична медицинска помощ на всички задължително здравноосигурени лица за следните високоспециализирани дейности:

 1. Лазертерапия при очни заболявания
 2. Флуоресцентна ангиография на съдовете на окото