[slidingtabs id=’727′]
За насУслугиГалерия
Дейността на Център за психично здраве – Враца е специфична. Тя е фокусирана в областта на психиатричната, психосоматичната, психосоциалната, психорехабилитационната и психологичната помощ. Целта на Център за психично здраве – Враца е да осигурим достъпна, надеждна и ефективна висококвалифицирана психиатрична помощ. При нас всички пациенти могат да са сигурни, че са поверили лечението си в добрите ръце на доказани професионалисти. В центъра прилагаме индивидуална и групова психотерапия, фамилно консултиране, психосоциални интервенции.

Екип

Ръководител и лекуващ лекар: д-р Виктория Димитрова, специалист психиатър
Психолог: Христина Христова
Медицински сестри: Румяна Рафаилова и Севдалина Младенова
Социален работник: Наталия Ленинова

Работно време

От понеделник до петък: 08.00 – 15.00 ч.
Събота и неделя: 08.00 – 11.00 ч.

Метадонова програма

В Център за психично здраве – Враца предлагаме дългосрочна програма за лечение на зависимости. Програмата ни е високопрагова и високоструктурирана, а и е ориентирана към повлияване на всички аспекти на зависимостта. При приемането в метадоновата програмата за лечение, кандидатът и негов близък сключват терапевтичен договор с екипа, който ще прилага терапията. Пациентът се приема в програмата, след като представя необходимия параклиничен минимум от изследвания, съгласно изискванията на Медицинския стандарт по психиатрия. В дългосрочната ни програма за лечение на зависимости се включва: метадон поддържаща програма и дневна психо-рехабилитационна програма за зависими пациенти.

Лечение на депресии

За повечето от нас е неоспорим фактът, че младите хора са много адаптивни, но и най-уязвими. При проява на депресия или други психологически проблеми, можете да разчитате на нашия Център за психично здраве.

Да си в депресия е много повече от това да бъдеш тъжен непрекъснато или да си мислиш, че животът ти няма смисъл. В такива моменти е добре да потърсите професионална помощ. С тази цел нашите колеги работят по осигуряване на навременна, ефективна и ефикасна висококвалифицирана психиатрична помощ.

Те са разработили и програма за овладяване и справяне със стресови епизоди.

Съдебно-психиатрична и трудова експертиза

При нужда нашите дипломирани лекари извършват съдебно психиатрични и трудови експертизи. Ние разполагаме с всички амбулаторни условия и подготовка за експертиза за временна или трайна нетрудоспособност.

Овладяване на абстиненция

Овладяване на шизофренен епизод

Брачни консултации

Център за психично здраве – Враца