През бремеността всяка жена иска да се чувства по-красива от всякога, напук на килограмите и хормоналните промени. В първите три месеца грижите са традиционни. Сутрин измийте лицето си, след което го почистете с лосион и накрая сложете крем според типа кожа. Не пропускайте маските със сезонни плодове и зеленчуци или билки, които са безвредни. Естествени продукти не биха навредили на бъдещата майка и бебето.
В следващите месеци се трупат около 8-10 килограма. Кожата се разтяга, появяват се стрии. Добре е, след сутрешния душ да се мажете със зехтин или бадемово масло. Те хидратират и подхранват кожата. Особено внимание обърнете на корема, бедрата, гърдите и горната част на ръцете.
За да запазите стегнат бюста си и след раждането, най-подходящ е масаж с хладка водна струя или кубче лед. После нанесете крем и сложете удобен сутиен.
От четвъртия месец на бремеността са забранени горещи процедури – всички видове парни бани, гореща кола маса, загряващи масажи. Повишаването на телесната температура не е добре за бебето.
Хранете се пълноценно, като наблягате на сезонни плодове и зеленчуци и на богата целулозна храна. Мляко и ядки са задължителни в менюто. Спортувайте умерено като правите упражнения за бременни.Те ще ви тонизират и подготвят за раждането.

 

Тагове: ,

Източник: НЗИК