Квантова терапия, съчетаваща действието на LASER-терапия, светлинотерапия и магнитотерапия. Съвременен метод за самостоятелна или комплексна терапия на различни заболявания, травми, инфекции на кожа и меки тъкани, разширени вени, наднормено тегло, за общосоматична биостимулация (повишаване на имунитета) и др.

ЛЕЧЕБНО ДЕЙСТВИЕ:

Представлява едновременно действие на 4 вида лечебни фактора:

 • Лазер
 • Инфрачервени лъчи
 • Червеният видим диапазон на светлината
 • Постоянно магнитно поле

Постига се синергичен лечебен ефект от едновременнтото действие на 4-те лечебни излъчвания, при което те се допълват и усилват взаимно. Това съчетано лечебно въздействие е известно като квантова терапия . Доказано е, че едновременното въздействие на различните лъчения дава много по-силен лечебен ефект отколкото ако се прилагат поотделно (монотерапия). В редица случаи то позволява да се намали количеството на приеманите лекарства, а понякога и да се преустанови приемането им, като се съкращава оздравителният период 2-3 пъти. Квантовата терапия оказва силно нискоенергийно въздействие върху биотъканите, предизвиквайки развитието на ефекта на биостимулация (фотобиоактивация). Лечението с тези апарати е съвместимо с всички видове лекарствени терапии. Добре се съчетава с традиционното лечение: фармация, хомеопатия, мануална терапия, фитотерапия, биологически активни хранителни добавки. Усилва действието на медикаментит.

ОЗОНОТЕРАПИЯ

ДЕЙСТВИЕ НА ОЗОНА

Озонотерапията оказва силно антибактериално, антивирусно, противовъзпалително, дезинтоксикиращо и имуномодулиращо действие, усилва микроциркулацията и обмяната на веществата, премахва натрупаните токсини в тялото, помага при нарушено окисление на липидите и повишава активността на системата за антиоксидантната защита. Озонът почиства кръвоносните съдове , подобрява кръвообращението, пречиства кръвта и лимфата, нормализира хормоните и производството на ферменти, спира възпаленията, намалява или спира болките, успокоява нервите, предотвратява опасността от инсулт и инфаркт, овладява сърдечната аритмия, подобрява функциите на мозъка и паметта,.
Има добра поносимост и практически няма странични ефекти.
Озонотерапията може да се прилага самостоятелно, както и в комбинация със стандартните методи на лечение.
Озонотерапията е изключително добра алтернатива на медикаментозната терапия при алергия и резистентност към антибиотиците и при невъзможност за оперативни интервенции.
В резултат на озоновата терапия се стимулира производството на интерферони, водещи до благоприятен имуномодулиращ и противовирусен ефект. Озонът влияе на липидния обмен, окислявайки мастните киселини, което води до понижение на холестерола и триглицеридите, създавайки условия за превенция на атеросклерозата.

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ОЗОНА В СПОРТНАТА МЕДИЦИНА

Озонът не е забранено стимулиращо средство.
Озонотерапията се използва в тренировъчния процес,преди състезания и по време на възстановяване. Спомага за бързо достигане на върхова спортна форма ,поддържа и увеличава издръжливостта.

ПОКАЗАНИЯ

 • артериална недостатъчност, флебити, диабетна ангиопатия, гангрени от съдов произход, вегетативно съдова дистония, рехабилитация след исхемични инсулти, нарушение на мозъчна циркулация, заболявания на периферната нервна система
  мигрена, множествена склероза, депресия, болест на Паркинсон, инсулт;
 • дискова херния,радикулити, артрозна болест, хроничен ревматоиден полиартрит;
 • невродермити,гъбични заболявания,херпес симпликс и херпес зостер, акне, екзема, псориазис;
 • за стимулиране на имунната система
 • хронични хепатити , Болестта на. Crohn, язвена болест, причинена, диабет, чернодробна дисфункция, чернодробни интоксикации и други чернодробни увреждания
 • абсцеси, гангрени, инфектирани рани, септически състояния, перитонит, тежки изгаряния, декубитални рани, трофични язви, хроничен остеомиелит, тромбофлебит, облитерация на съдовете на долните крайности, при кардиохирургични интервенции и в постхирургичния период, хемороиди и анални фисури
 • при алергии;
 • при вирусни и бактериални инфекции, при пиелонефрит, цистит, уретрит, простатит
 • в онкологията – предотвратява срива на имунната система по време на химио- и лъчетерапия;
 • в козметиката-целулит при лечение на затлъстяване, целулит и липодистрофия, подмладяване на кожата, лечение на косопад (алопеция).,

До 1990 година около 8000 лекари в Германия са използвали озона в своята лечебна практика. През последните 15 години озонотерапията се развива много динамично и е във фокуса на много изследователски центрове и не без основание се счита за медицина на 21 век..