За насУслугиГалерия

Информация

Очна болница „Зора” е една от водещите болници в България, специализирана в областта на офталмологията.

На територията на болницата са разположени два медицински центъра – МЦ „Зора” и ГПСМП-ДЛЛОЗ „Светлина”. Съществуването на двете структури на едно място дава възможност за най-качествено и комплексно лечение на всички очни заболявания.

Нашият основен фокус е лечението и грижа на пациенти с широк спектър от проблеми с очите, от чести оплаквания до редки заболявания на окото, които изискват сложен и комплексен подход при поставяне на диагнозата и последващо успешно лечение.

В болницата работят доказани професионалисти, специализирали в чужбина и обучени да работят с модерната апаратура.

През диагностично – консултативните кабинети преминават над 10 000 пациенти годишно и се извършват над 1000 операции.

Големият клиничен и научен потенциал на болницата през последните години я превърна в признат център за диагностика и лечение на някои основни заболявания на окото.

История

Клиниката е създадена през 2001 година от доцент Ива Петкова като Медицински център „Зора” с основна дейност – хирургическо лечение на очни заболявания. През 2007 година е регистрирана Специализирана болница за активно лечение на Очни болести (СБАЛОБ) – „Зора”, работеща паралелно с МЦ „Зора”.

От основаването си до днес клиника „Зора” е в тясно сътрудничество с Групова практика за специализирана медицинска помощ – Диагностика и лазерно лечение на очните заболявания (ГПСМП-ДЛЛОЗ) „Светлина”, с ръководител доцент Евдокия Илиева. Съществуването на двете структури на едно място, дава възможност за най-качествено и комплексно лечение на нашите пациенти.

През 2010 година към болница Зора се разкри сектор „Лазерна корекция на зрението“ оборудвано с най-модерна апаратура – ексхимерен лазер Alegretto WaveLight.

Болницата е оборудвана с най съвременна високотехнологична апаратура и предлага модерни методи за:

  • Цялостна диагностика на окото
  • Рефрактивна хирургия на катаракта (старческо перде)
  • Витреоретинна хирургия
  • Лазерно лечение на заболявания на ретината
  • Лазерна корекция на рефрактивни (зрителни) аномалии – миопия(късогледство), хиперметропия(далекогледство), астигматизъм и пресбиопия (старческо късогледство)
  • Kорекция и изписване на индивидуални лещи при кератоконус
  • Корекция на зрението на слабозрящи с предписване на телескопични очила
Специализирана болница за активно лечение на очни болести Зора

Специализирана болница за активно лечение на очни болести Зора